WEBMAN
Scroll Down

Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών για επιχειρήσεις

Ποιοι είναι και τι πρέπει να προσέξεις

  • 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
  • -

Υπολογίζεται ότι ήδη μέσα στο 2022 περισσότερο από το 80% των αγορών μέσω διαδικτύου έχει πραγματοποιηθεί με άλλες μεθόδους εκτός της πληρωμής με μετρητά. Επιπλέον, ως το 2025 το ποσοστό των διαδικτυακών αγορών αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 15%. Σε ένα κόσμο λοιπόν που τείνει στις αγορές χωρίς μετρητά, ένας πάροχος υπηρεσιών πληρωμών ή αλλιώς PSP μπορεί να απλοποιήσει και να επισπεύσει τις αγορές, ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι πελάτες όσο και οι επιχειρήσεις.

Οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών, όπως είναι η paypal, η viva wallet, η cardlink, η stripe κλπ. είναι εταιρίες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις (τόσο στα ηλεκτρονικά καταστήματα όσο και στα καταστήματα με φυσική παρουσία) να προβαίνουν σε ένα ευρύ φάσμα πληρωμών. Είναι πλατφόρμες ευέλικτες, εύχρηστες και προσφέρουν άριστη εξυπηρέτηση και ολοκληρωμένες λύσεις με πακέτα εργαλείων που διευκολύνουν τους επιχειρηματίες.

Το σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι η προστασία που παρέχουν κατά τη διαδικασία της πληρωμής, αλλά και η ασφάλεια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με ταυτοποίηση της νομιμότητας της κατοχής της κάρτας.

- Τι πρέπει να προσέξεις ώστε να επιλέξεις τον καταλληλότερο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών για την επιχείρησή σου.

Υπάρχουν τέσσερις παράγοντες που θα πρέπει να δώσεις προσοχή:
1. Η προμήθεια
2. Ο τύπος των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών που γίνονται δεκτές
3. Οι πληρωμές εντός πλατφόρμας με προκατασκευασμένη φόρμα
4. Οι επαναλαμβανόμενες χρεώσεις

Πέρα από αυτούς τους παράγοντες βέβαια που θα δούμε λίγο αναλυτικά πιο κάτω, για την εγκατάσταση των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών στις επιχειρήσεις υπάρχουν χρεώσεις εγκαταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν κόστη που σχετίζονται με τη ρύθμιση του λογαριασμού των επιχειρήσεων στους παρόχους. Τα κόστη αυτά καλούνται να τα πληρώσουν οι επιχειρήσεις μόνο μία φορά.

 

Ας δούμε τώρα έναν-έναν τους παράγοντες που πρέπει να δοθεί προσοχή από τους επιχειρηματίες ώστε να κάνουν τη σωστή επιλογή παρόχου για την επιχείρησή τους.

1. Η προμήθεια
Κατά την επεξεργασία μιας πληρωμής, ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών παίρνουν προμήθεια προκειμένου να μπορεί ένας επιχειρηματίας να τους χρησιμοποιεί. Η προμήθεια μπορεί να είναι ένα πάγιο ποσό ανά συναλλαγή ή ένα ποσοστό από κάθε αγορά ή συνδυασμός και των δύο χρεώσεων. Επιπλέον, υπάρχουν πάροχοι που δέχονται μηνιαίως προμήθεια, η οποία όμως διαφέρει ανάλογα με τον όγκο πληρωμών που επεξεργάζονται ή τον αριθμό των τραπεζικών λογαριασμών στις οποίες πραγματοποιούνται οι πληρωμές.

2. Ο τύπος των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών που γίνονται δεκτές
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τους τύπους των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών που γίνονται δεκτοί από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται από τους χρήστες να συνδέσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αντί να εισάγουν τα στοιχεία της κάρτας τους.

3. Οι πληρωμές εντός πλατφόρμας με προκατασκευασμένη φόρμα
Θα πρέπει να προσέξεις σε περίπτωση που έχεις επιλέξει να χρησιμοποιήσεις μία προκατασκευασμένη φόρμα ενσωματωμένη σε ένα πάροχο υπηρεσιών πληρωμών σχετικά με τον τρόπο συλλογής των χρημάτων σου. Κάποιοι πάροχοι συλλέγουν απευθείας τα χρήματα, ενώ άλλοι κατευθύνουν τους χρήστες σε διαφορετική σελίδα προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή.

4. Οι επαναλαμβανόμενες χρεώσεις
Οι επαναλαμβανόμενες χρεώσεις είναι μία δυνατότητα που διευκολύνει όσες επιχειρήσεις βασίζονται σε συνδρομές, καθώς καθορίζεται μία πληρωμή που επαναλαμβάνεται σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

 

- Ας δούμε κάποιους από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών

Η paypal η οποία είναι ίσως και η πιο δημοφιλής. Ιδρύθηκε το 1998 και θεωρείται η πιο ασφαλής για ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς κρυπτογραφεί τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών και τα στοιχεία των καρτών.

Η viva wallet ιδρύθηκε το 2003 και λειτουργεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Εξυπηρετεί ιδιώτες και επαγγελματίες και δίνει τη δυνατότητα απόκτησης και φυσικής κάρτας για τις συναλλαγές.

Η cardlink λειτουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο POS στην Ελλάδα εξυπηρετώντας με ταχύτητα και ασφάλεια επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Η stripe ιδρύθηκε το 2011 αλλά στην Ελλάδα ήρθε το 2019. Είναι ένας πάροχος που προσφέρει μία μεγάλη γκάμα τρόπων πληρωμών.

Η 2checkout είναι ένας πάροχος που δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών μέθοδος πληρωμής ακόμα και PayPal. Ξεχωρίζει για τις μεθόδους ασφαλείας και την εξυπηρέτηση των χρηστών.

Είναι γεγονός ότι οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών κάνουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα ανταγωνιστικά και ελκυστικά στους πελάτες, όμως πριν καταλήξεις σε ένα συγκεκριμένο πάροχο θα πρέπει να έχεις κάνει πρώτα μία έρευνα σχετικά με το τι σε συμφέρει με βάση τον προϋπολογισμό σου, την προμήθεια του κάθε παρόχου και τους όρους και τις προϋποθέσεις του.

 

Εμείς στην εταιρία webman είμαστε εδώ για κάθε σου ανάγκη. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο info@webman.gr ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας στο https://www.webman.gr/gr/epikoinwnia.

ΠΙΣΩ
W