WEBMAN
Scroll Down

Πως να προωθήσεις την ιστοσελίδα σου

Διάλεξε τον καλύτερο τρόπο διαφήμισης για την επιχείρησή σου!

  • 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
  • -

Η διαφήμιση είναι απαραίτητη για την επιβίωση και την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής επιχείρησης, αλλά και εκείνων με φυσική παρουσία. Αποτελεί μία επένδυση την οποία θα πρέπει να σκεφτείς πριν ακόμα κατασκευάσεις την ιστοσελίδα σου.

Ανάλογα με τις ανάγκες σου και με το είδος της επιχείρησής σου μπορείς να επιλέξεις διάφορους τρόπους προώθησης, είτε επί πληρωμή, είτε δωρεάν. Το τι θα επιλέξεις για να βελτιώσεις την επιχείρησή σου εξαρτάται από εσένα και από το χρηματικό ποσό που είσαι διατεθειμένος/η να δώσεις προκειμένου να πετύχεις το στόχο σου.

 

Τι επιλογές έχεις όμως;

 

Η πρώτη επιλογή είναι τα Google ads

Είναι ο πιο γνωστός τρόπος διαφήμισης ιστοσελίδων και e-shop στο Google. Αποτελούν ένα εργαλείο που δίνει πολλές δυνατότητες για αύξηση του κέρδους των επιχειρήσεων.

1. Μπορείς να έρθεις σε επαφή με χρήστες που ψάχνουν αυτό που προσφέρεις ακριβώς την περίοδο της αναζήτησης τους.

2. Μπορείς να ρυθμίσεις τον προϋπολογισμό σου.

3. Τέλος, μπορείς να καθορίσεις σε ποια σημεία στον παγκόσμιο ιστό θα εμφανίζεται η διαφήμισή σου, όπως σε websites, ειδησεογραφικές σελίδες, blogs, αλλά και σε ιστοτόπους της google όπως το Gmail και το YouTube.

Ύστερα, υπάρχει η επιλογή διαφήμισης μέσω social media.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν δυναμική παρουσία στα social media και κοινό που αγοράζει από αυτά. Συνήθως, όταν ακούει κάποιος για διαφήμιση μέσω social media αυτό που σκέφτεται κατευθείαν είναι μία χορηγούμενη διαφήμιση, η οποία βοηθάει να γίνει πιο γνωστή μια επιχείρηση, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που προσφέρει και να έχει κέρδη. Ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάν διαφήμισης μέσω των social media δημιουργώντας ένα εταιρικό προφίλ η μία εταιρική σελίδα που να ανανεώνεται συχνά και να υπάρχει ροή στις δημοσιεύσεις. Έτσι, γίνεται γνωστή η επιχείρησή σου και αποκτά αξιοπιστία, εφόσον δείχνει έτοιμη να εξυπηρετήσει το κοινό.

Επομένως, μία συμβουλή ως προς τη διαφήμιση μέσω social media είναι να δημιουργήσεις νέο και πρωτότυπο περιεχόμενο σε ένα εταιρικό προφίλ ή μία εταιρική σελίδα, να αλληλεπιδράς με το κοινό λυνοντας απορίες, προβληματισμούς και απαντώντας σε ερωτήσεις. Με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνουν ότι μπορούν να επιλέξουν τη δική σου επιχείρηση για να αποκτήσουν αυτό που αναζητούν. Βεβαίως, μπορείς να διοργανώσεις και διαγωνισμούς ή giveaways ώστε να αυξήσεις τις λίστες τον ατόμων που σε ακολουθούν ή των αυτών που θέλουν να ενημερώνονται μέσω email για τα νέα και τις προσφορές σου και έτσι να αποκτήσεις μία σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό σου.

• Επίσης, υπάρχει η επιλογή διαφήμισης μέσω email.

Σκοπός σε αυτή την περίπτωση είναι να γίνει γνωστή η επιχείρησή σου και το Brand της, δημιουργώντας μία σχέση εμπιστοσύνης με τους αποδέκτες των e-mails. Απαραίτητη προϋπόθεση για το email marketing είναι η δημιουργία μιας λίστας με emails υποψήφιων πελατών ή υπαρχόντων πελατών, οι οποίοι όμως έχουν δηλώσει πως είναι σύμφωνοι να λαμβάνουν νέα και ενημερώσεις από την επιχείρησή σου. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο θα πρέπει να ακολουθεί αυτή η λίστα και το οποίο ορίζεται από την ελληνική νομοθεσία.

Επίσης, υπάρχουν διάφοροι πάροχοι υπηρεσιών email marketing (Mailchimp, Redcappi, Sendinblue κλπ.) που δίνουν τη δυνατότητα δωρεάν αποστόλων email για μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις με κάποιους περιορισμούς.

Όσον αφορά την έναρξη της λίστας των emails, μπορείς να τοποθετήσεις ένα πεδίο στην ιστοσελίδα σου όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να κάνουν εγγραφή για να λαμβάνουν νέα και ενημερώσεις μέσω email. Εφόσον συλλέξεις emails από χρήστες που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα η τις υπηρεσίες σου, μπορείς να ενημερώνεις για νέα και προσφορές σε εβδομαδιαία βάση ώστε να υπάρχει μία συνεχόμενη ροή και οι εν δυνάμει πελάτες σου να κρατήσουν επαφή μαζί σου μέσω των emails. Mε αυτό τον τρόπο θα αυξήσεις τα κέρδη σου και την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου.

Διαφήμιση μέσω Affiliates.

To affiliate marketing αποτελεί μία πιο εναλλακτική μορφή διαφήμισης. Η ιστοσελίδα σου διαφημίζεται από ένα δίκτυο με affiliates, οι οποίοι αμείβονται με ποσοστά τα οποία έχετε συμφωνήσει με την προϋπόθεση να έχει πραγματοποιηθεί κάποια ενέργεια στην ιστοσελίδα σου, η οποία να είναι αποτέλεσμα των διαφημίσεων που αναρτούν για λογαριασμό της επιχείρησής σου. Οι συμμετέχοντες στο δίκτυο αυτό κάνουν την προώθηση σε blogs, sites, Facebook, Instagram κλπ. με σκοπό το κέρδος.

Μια άλλη προωθητική ενέργεια είναι το SEO (search engine optimization ή βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σου στις μηχανές αναζήτησης).

Αυτό γίνεται μέσω λέξεων-κλειδιών για καλύτερα οργανικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google, μέσω guestposting σε άλλες ιστοσελίδες ή blogs, μέσω chatbot software, με την προσθήκη blog εντός της ιστοσελίδας σου και πολλά ακόμα.

 

Τι θα επιλέξεις τελικά;

Εάν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για την επιχείρησή σου, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας, είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο https://www.webman.gr/gr/epikoinwnia, είτε τηλεφωνικά στο +30 28920 22210.

Όλοι εμείς στην εταιρία webman είμαστε στη διάθεσή σου για ότι και αν χρειαστείς.

ΠΙΣΩ
W